Kom naar een publieksmoment

De Provincie West-Vlaanderen is benieuwd naar hoe jij de toekomst van West-Vlaanderen ziet. Hoe zou jij de ruimtelijke uitdagingen aanpakken in jouw rol van bewoner, consument, recreant, landbouwer, bedrijfsleider, fietser, expert,...? Daarom worden er vier publieksmomenten georganiseerd tijdens de publieke raadpleging.

Kom langs op het publieksmoment in jouw regio in oktober of november 2022: bezoek de infomarkt of neem deel aan een workshop.  

 • Roeselare op woensdag 19 oktober van 16u tot 20u30 (doorlopend) ➜ Meer info
 • Kortrijk op woensdag 26 oktober van 16u tot 20u30 (doorlopend) ➜ Meer info
 • Brugge op woensdag 9 november van 16u tot 20u30 (doorlopend) ➜ Meer info
 • Veurne op woensdag 16 november van 16u tot 20u30 (doorlopend) ➜ Meer info

Infomarkt

Tussen 16u en 20u30 ben je doorlopend welkom op de infomarkt. Hier geven vertegenwoordigers van de provincie West-Vlaanderen je graag meer uitleg en beantwoorden ze jouw vragen.

Workshops

Wil je graag actiever nadenken over de toekomst van West-Vlaanderen? Schrijf je dan zeker in voor een workshop. We denken hierbij na over de rol van de dorpen en steden, over het watergebruik, over het energievraagstuk, over de verschillende functies in de open ruimte en gaan verder in debat over de keuzes in West-Vlamergem. Kijk ter voorbereiding op de workshop alvast eens naar de korte toelichting over het beleidsplan ruimte West-Vlaanderen.

 • Dorp en stad
  We gaan graag in gesprek over de ideale woning en plek van deze woning. Waar bevindt deze zich en waarom is deze situatie ideaal? Wat zijn de belangrijkste argumenten om te kiezen voor een plek om te wonen (bereikbaarheid, veilige en duurzame verbindingen, voorzieningen zoals winkel, school, ziekenhuis, hoe ver dan het werk)? Is er ook ruimte om elkaar te ontmoeten, te spelen, te wandelen in de buurt waar jouw ideale huis zou staan?
 • Energievraagstuk
  We hebben de ambitie om in 2040 voldoende hernieuwbare energie te produceren. We gaan in gesprek over hoe we dit kunnen realiseren. Hoe sta je tegenover de komst van een grote windturbine in de buurt? Of kunnen we onze energiebehoefte invullen met zonnepanelen alleen? Of rekenen we erop dat alle hernieuwbare energie op zee kan voorzien worden?

 • Water
  Er zijn in West-Vlaanderen heel wat uitdagingen voor het watersysteem: steeds langere periodes van droogte en water tekorten. De Provincie heeft de ambitie om in 2040 een goed functionerend watersysteem te hebben, waarbij regenwater maximaal kan infiltreren. Aan de hand van dilemma’s gaan we in gesprek over thema’s zoals drainage, hergebruiken van regenwater, grondgebruik,…
 • Open ruimte
  In de West-Vlaamse open ruimte komen heel wat functies voor die niet direct een link hebben met landbouw of natuur: woningen, feestzalen, ambachtelijke bedrijven,… Deze zorgen soms voor een druk op de open ruimte én op landbouw en natuur. Aan de hand van cases en stellingen horen we graag hoe jij hierover denkt: vind jij dat een bepaalde functie wél of niet in de open ruimte thuis hoort? En waarom wel of waarom niet?
 • West-Vlamergem
  In de 3D-tool over West-Vlamergem wordt aan de hand van een aantal stellingen getoond hoe ruimte kan gedeeld worden. In deze workshop gaan we graag verder in op het delen van ruimte, en hoe ruimte delen er voor kan zorgen dat we ruimte besparen.

We organiseren een workshop om 18u én een workshop om 19u30. Je kan je inschrijven voor één of twee sessies. Indien je je voor twee sessies inschrijft kan je tussenin de infomarkt bezoeken.
Schrijf je hier in!

 

Blijf je graag op de hoogte van alle volgende stappen? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief.

Publieksmoment Roeselare 19 oktober

Locatie: Ondernemerscentrum Roeselare, Spanjestraat 141, 8800 Roeselare.

Infomarkt: doorlopend welkom tussen 16u en 20u30

Workshops: om 18u en om 19u30
Schrijf je hier in om 1 of 2 workshops te volgen.

Publieksmoment Kortrijk 26 oktober

Locatie: Evenementenhal Depart, Nelson Mandelaplein 18, 8500 Kortrijk.

Infomarkt: doorlopend welkom tussen 16u en 20u30

Workshops: om 18u en om 19u30 (inschrijven op voorhand)
Schrijf je hier in om 1 of 2 workshops te volgen.

Publieksmoment Brugge 9 november

Locatie: Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41, 8200 Brugge

Infomarkt: doorlopend welkom tussen 16u en 20u30

Workshops: om 18u en om 19u30 (inschrijven op voorhand)
Schrijf je hier in om 1 of 2 workshops te volgen.

Publieksmoment Veurne 16 november

Locatie: zaal Furnevent, Nijverheidsstraat 8, 8630 Veurne

Infomarkt: doorlopend welkom tussen 16u en 20u30

Workshops: om 18u en om 19u30 (inschrijven op voorhand)
Schrijf je hier in om 1 of 2 workshops te volgen.